認識新朋友

snoopy new friend.jpg

星期日嘅我係一個不節不扣嘅宅女,唔知點解越大越需要獨處嘅時間。今日如常咁落街食lunch,侍應見我一條友,好快就安排咗我去坐喺個女仔對面。竟然見到個女仔又係用「光速Look Mon法」咁睇部手機,喺極大好奇心下就問佢:我而家嘅工作要做marketing嘢,你介唔介意話我知點解你look得咁快都睇到?咩情況先會停低唻睇呢?

食客:以個人唻講,見到張圖啲顏色係粉色系列就會停低睇睇,見到啲深色就一定飛過。

我:咁你多數睇邊個social media?

食客:通常睇facebook同IG囉。

之後我哋傾咗成兩個幾三個鐘關於而家香港嘅工作環境,然後又講吓比我知以前做航空業嘅嘢,開開心心吹吓閒水咁就識咗個新朋友。雖然人越大防人之心就自然會越重,其實只要自己個心願意打開,每一日都可以有新嘅input又有乜唔好呢?

#天生一把撩人口

#男女老幼的故事

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s