性玩具商店對談

`Angelina
話說最近簽咗個客,主要賣電子煙同Sex toys. 對話係咁開始…

我:點解啲客會識唻搵你哋買電子煙嘅?話晒呢個位置唔係大街,你喺邊度賣廣告?

客:google search, fb, 仲有啲咸網…

我:咸網?外國嗰啲?(本人係知道有個外國咸網叫pornhub😁😁)

客:唔係,本地嗰啲

我:本地有咸網嘅咩?

客:有,叫雞嗰啲呀!

我:係?叫咩名?(發現新大陸,立即好奇到當住佢面開個safari)

客:141呀!

我:咁喺呢啲咸網做廣告反應好唔好?

客:好㗎!

我:你點知?唔通你問個客…你喺邊度睇到我哋?然後個客又會話…哦!睇咸網時睇到嘅咁
(其實一路講我一路想像到個情況好很好笑,已經笑到條氣唔多順)

客:咁我哋嗰輪啲生意額會反影到個廣告效果嘛

好奇寶寶底嘅我,忍唔住又問埋…

我:啲假「很」大碌到我成條手臂咁,咩人會買?

客:咁就唔係好知,通常寄貨多,仲要寄澳門多。

我:估唔到澳門客咁識食!我又問…咁你做咁耐覺得令你最難明嘅客係點樣?

客:日本啲AV女優閃咭會有人買,最近賣出一盒係…閃咭連女優個bra帶扣,港幣15000賣出,個客買到仲好開心咁

我:😱😱😱😱😱😱😱😱 咁唻買嘅係咪一望就知係宅男?龍友?

客:又唔係喎!有啲幾靚仔

我:吓!可能炒炒賣賣賺錢啫!

客:😏靚仔就係炒賣,你呢啲咪外協

我:……..(我心諗,你哋見到啲女神咪又係覺得好純冇機心…超!做咩話我喎!😪)

後感…

識得我耐嘅朋友就會知,我係打從心底咁鍾意做銷售,每日都可以見到唔同人,同唔同人傾吓計又可以賺到錢,到底有咩唔好?

所以唔明點解啲人會有啲乜鬼洗腦論,如果成個世界嘅供應商只係賣一款嘢,你可以有其他選擇咩?你生活會有咁多方便咩?

我只可以講,唔係人人帶住純利益心唻營運自己嘅生活,總有啲人係例外,至少我認為自己就係嗰個例外😁。建議大家買嘢時搞清楚自己係「慾望型」定「需要型」消費,就唔會亂洗咗錢又拎返屋企阻地方。地球先生已經病咗喇😔

#快樂的一天
#你以為我在工作其實我在玩
#你以為我在玩其實我在工作

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s