PaPa-Shek Mun 釀蘑菇好好食

之前喺fb見到呢間PaPa賣廣告,難得今日去開石門即管去會一會佢先。

睇個門面啲色調感覺幾舒適,入去見到一班年輕人充滿青春氣息,招呼我坐低就遞上set lunch menu過我. Hm….作為一位素食者見到有2款菜式專為我哋而設,可見老闆考慮到越唻越多後生已轉投素食懷抱。我揀咗釀大啡菇冇揀pasta,因為去親餐廳都總會遇到黑松露雜菌意粉,反而釀大啡菇唔係間間都例牌有。呢個main course好食嘅地方係釀啡菇唔止十分juicy,重點係釀上去嘅雜菜散發住陣陣嘅香草味,本人至愛。

朋友叫咗份香蜜豬柳,不過朋友話乾咗少許,如果控制得好個燒烤時間,佢話以呢個味道佢會好鍾意。整體唻講,我覺得以一般西餐lunch價,唻開石門會員再唻幫襯。

素·guiDe·旅子

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s